Jelić primio peticiju protiv Toplane i poručio: Iduća sezona grijanja upitna!

KARLOVAC – Više od 2.000 građana traži gradonačelnika Damira Jelića da pokrene postupak protiv Toplane zbog nezakonite naplate grijanja i povrat preplaćenih sredstava poručila je predsjednica gradske organizacije Hrvatskih laburista – Stranke rada Snježana Kirinić prilikom predaje peticije.

Na pitanje hoće li se pokrenuti postupak protiv Toplane, kada i kako, gradonačelnik Jelić odgovara kako su do sada jedini u Hrvatskoj već vratili 16 milijuna kuna duga građanima od strane Toplane, no što se tiče trenutačne nezakonite naplate astronomski visokih računa nije ništa konkretizirao.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_peticija_1.mp3}

Toplana nije s građanima potpisala ugovore što je dužna prema zakonu učiniti niti je građane unaprijed obavijestila o povećanju cijena. Ono što laburisti i građani najviše zamjeraju gradonačelniku je to što je Grad odobrio poskupljenje s obzirom na to da je Toplana gradska tvrtka, a on odgovornost prebacuje ni manje ni više nego na pravne institucije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_peticija_3.mp3}

Zabrinjavajuća činjenica je ta da je iduća sezona grijanja, prema Jelićevim riječima, vrlo upitna te da HERA najvaljuje nove načine poslovanja i obračuna cijene grijanja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jelic_peticija_2.mp3}

Zamjenica gradonačelnika Marina Kolaković na upite o ugovorima s građanima odgovara:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kolakovic_peticija_1.mp3}

Za vrijeme prikupljanja peticije, Kirinić kaže da se susrela s različitim problemima građana, od toga da su im umirovljenici donosili odrezak mirovine od 1.500 kuna i račun Toplane od 1.000 kuna do toga da primjerice u nekim stanovima grijanja uopće nema, a računi od 900 kuna svejedno dolaze. No Grad i Toplana izgleda nemaju sluha za to.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kolakovic_peticija_2.mp3}

Što će biti od svega, s obzirom na to da se u neku ruku od građana očekuje da i dalje spašavaju ovu gradsku tvrtku na rubu, morat ćemo izgelda pričekati da institucije odrade svoj posao kad već i Grad i Toplana imaju, kako kažu, vezane ruke.