Kabelski distributeri: “ZAMP ne postoji i mora vratiti novac!”

ZAGREB – Hrvatsko društvo skladatelja – Zaštita autorskih i muzičkih prava ne postoji kao udruga te mora vratiti novac svima kojima su ispostavili ugovore s imenom HDS ZAMP, ali i pod imenom HDS. Vijest je to koja je šokirala mnoge, a dolazi iz redova Kabelskih distributera Hrvatske.

Jedan od dokaza koji su priložili je i dokument u kojem stoji napisano da je HDS ZAMP udruga. No, Ministarstvo uprave i Gradski ured za opću nabavu grada Zagreba potvrdili su ono u što u Kabelski distributeri sumnjali. HDS ZAMP nije bio nikad upisan u registar Republike Hrvatske kako se do sada predstavljalo. Zbog nepravilnosti koje su u toku cijelog procesa ustvrdili zalažu se za promjenu zakona o ZAMP-u nad kojim će kontrolu imati država, Ministarstvo kulture ili državna agencija. Iako su se već obratili Trgovačkom sudu njihovi dokazi tamo nisu bili prihvaćeni. Ovoga puta odlučili su se obratiti DORH-u i USKOK-u.

Iako je moguće da državna tijela ispitaju legalnost dosadašnjeg djelovanja ZAMP-a te da se odluke u korist ZAMP-a eventualno i proglase ništavnim, sasvim je druga priča kako bi u ovom slučaju presudilo hrvatsko pravosuđe.