KABA

NL Volim Karlovac: Nesposobnost gradske vlasti na alarmatnoj je razini!

KARLOVAC – Evidentno je da gradska vlast gubi kontrolu i da jednostavno nije dorasla problemima koji pristiskaju građane Karlovca, poručuje nedavno osnovana nezavisna gradska lista “Volim Karlovac”, u priopćenju koje potpisuje Duško Labus.

Imedika

Navodi da su članovi ove opcije ogorčeni načinom na koji se gradska vlast odnosi prema gorućim problemima koji se moraju rješavati. Prema njihovom mišljenju gradska vlast nema vremena ni za koga i posvetila se samoj sebi, dok se prijedlozi i rješenja uopće ne uvažavaju te im se ne posvećuje čak niti minimum koji zahtjeva opća politička kultura. Posebno ističu nesposobnost pojedinih gradskih pročelnika, koja je, smatraju, na alarmantnoj razini. Pritom se prije svega misli na pročelnicu za školstvo Andreju Navijalić, i to zbog toga što je, kako tvrde, ignorirala njihovu inicijativu “Svi prvašići u jednu smjenu”, kazavši da to trenutno nije moguće realizirati.

Ovakav stav ove političke inicijative prema aktualnoj gradskoj upravi potvrđuju i nedavne aktivnosti vezanih uz energetsku učinkovitost. Nezavisna lista “Volim Karlovac” reagirala je, naime, na činjenicu da je gradska uprava za program obnove javnih zgrada kojega je pokrenulo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, uz Sokolski dom, prijavila i dvije zgrade magistrata, iako se u naputku ministarstva izričito navodi da prioriteti trebaju biti zdravstvene ustanove, škole i vrtići. Tim je potezom, prema mišljenju ove opcije, gradska vlast još jednom pokazala da ponajprije misle o sebi samima, a tek potom o onima zbog kojih su tu.

Budući da je Ministarstvo za buduće razdoblje najavilo obnovu još mnogih javnih zgrada, nezavisna lista “Volim Karlovac” smatra da bi za gradsku vlast to trebala biti prilika da već sada u koordinaciji sa strukom i ravnateljima vrtića i škola naprave projekte dogradnje tih objekata, kako bi se barem djelomično riješio kronični nedostatak mjesta u karlovačkim vrtićima i kako bi svi učenici konačno pohađali nastavu u jednoj smjeni, što bi, osim olakšavanja rada djeci i učiteljima, donijelo i velike energetske i druge uštede.

Ples