Ministar Jovanović: Mijenjat ćemo Zakon o sportu!

KARLOVAC – Rukometna škola Karlovac i Hrvatski rukometni savez organizatori su 12. Otvorenog državnog prvenstva u mini i super mini rukometu za djevojčice i dječake rođene 2001. i 2002. godine. Nakon predsjednika RH Ive Josipovića, pokroviteljstvo ovog natjecanja podržalo je i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, a ministar Željko Jovanović u Karlovačkoj je banci o tome potpisao ugovor.

Tom je prigodom kazao da je rukometni turnir dobar primjer kako treba raditi posebice s djecom. A upravo ovom ministarstvu prioritet je masovni sport, istaknuo je ministar Jovanović.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jovanovic_1.mp3}

Ministar Jovanović najavio je i skorašnje izmjene Zakona o sportu a to će značiti i ispravljanje nepravdi prema sportu. NB aime, do sada je u Zakonu stajalo kako je sport dragovoljna aktivnost, a od sada to će biti djelatnost od posebnog državnog interesa.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/jovanovic_2.mp3}

Djelatnost karlovačke Rukometne škole koju je prezentirao Miloš Đanković pohvalio je ministar Željko Jovanović jer je upravo ona pravi pokazatelj kako se među mladima može omasoviti sport. Karlovačka banka kao generalni sponzor natjecanja istaknuta je kao društveno odgovorna kompanija koja zna vrijednosti rada s mladima. Ona je već 11. puta zaredom pokrovitelj ovog prvenstva. Predsjednik Uprave banke Sandi Šola, ujedno i predsjednik Rukometnog saveza Hrvatske, smatra kako je rad Rukometne škole ulaganje u budućnost. Oko tri tisuće mladih rukometaša i rukometašica koji će se okupiti u Karlovcu, za to je dovoljna potvrda.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/sola_1.mp3}

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u mini i super mini rukometu bit će ove i naredne nedjelje, 15. i 22. travnja, a do sada je prijavljeno 200 ekipa.