Veleučilište slavi rođendan; za učenike organizirana predavanja i razgledavanje kampusa

KARLOVAC – Povodom 15. godišnjice osnutka karlovačkog Veleučilišta, danas i sutra su u ovoj visokoobrazovnoj ustanovi organizirani Dani otvorenih vrata.

Veleučilište je vrata otvorilo srednjoškolcima, potencijalnim studentima Veleučilišta u Karlovcu, njihovim roditeljima, ali i svima koji se žele pobliže upoznati s Veleučilištem u Karlovcu i njegovim stručno-znanstvenim radom, pojasnio je dekan Veleučilišta Branko Wasserbauer.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dekan_1.mp3}

Dani otvorenih vrata održavaju se danas do 13 sati, te sutra od 15 do 18 sati.
Cilj je prenijeti informacije o studijskim programima, kao i uvjetima upisa i studiranja. Srednjoškolci će imati priliku upoznati što ih čeka jednoga dana kada upišu Veleučilište u Karlovcu, a i roditelji će moći saznati na koji način i gdje njihova djeca provode svoje vrijeme.

Svi zainteresirani imat će priliku razgledati prostorije Veleučilišta, upoznati nastavno osoblje i studente Veleučilišta koji im iz prve ruke mogu prenijeti svoja iskustva i dojmove o studiranju. U okviru organiziranih posjeta, gostima će biti održano kratko predavanje, kao i vođene ture po odjelima i laboratorijima Veleučilišta.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/veleuciliste_rodjendan/*{/rokbox}

U sklopu Dana otvorenih vrata danas je održana završna konferencija projekta INTREPID. Projekt „Inovacija, razmjena tehnologije, istraživanje, omogućavanje, infrastruktura i razvoj”, vrijedan nešto više od milijun eura sufinancirala je Europska unija, a tim sredstvima uređen je i opremljen strojarski laboratorij.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dekan_2.mp3}

Središnja svečanost povodom 15. rođendana Veleučilišta u Karlovcu bit će održana u petak u Gradskom kazalištu Zorin dom.