sud1

KARLOVAC – Na karlovačkom Županijskom sudu danas u 8.45 sati započinje ponovljeno suđenje 81-godišnjem Mili Dakiću, optuženom da je 4. kolovoza 1991. godine naredio ubojstvo iz zasjede trojice hrvatskih policajaca u Budačkoj Rijeci.  Naime, Dakić je tijekom rata bio predsjednik Srpskog nacionalnog vijeća tzv. SAO Krajine.

 Na karlovačkom Županijskom sudu 1999. godine u odsutnosti je osuđen na 20 godina zatvora za isto djelo, no budući da mu je tada bilo suđeno u odsutnosti, lani je, nakon uhićenja, zatražio ponavljanje postupka. Podsjetimo, Dakić je uhićen je u svibnju prošle godine na graničnom prijelazu Srbije i BiH na osnovi međunarodne tjeralice koju je raspisalo Ministarstvo unutarnji poslova. Hrvatskoj je izručen u kolovozu, a od tada se nalazi u pritvoru u Karlovcu.

Osim Dakića, također na 20 godina zatvora za ubojstvo policajaca, u odsutnosti su osuđeni i Dušan Tomić, Mile Tomić, Stanko Tomić, Darko Kresojević te Đorđe Radujković, koji su još uvijek nedostupni hrvatskome pravosuđu.