Svinjska vratina u kiseloj repi

 

GASTRONAUT preporucuje

Specijalitet zagorske kuhinje

Sastojci:

60 dag svinjske vratine
50 dag kisele repe
10 dag slanine hamburger
1 glavica luka
1 režanj češnjaka
1 žlica brašna
1 lovorov list
mljevena crvena paprika (slatka)
ulje, vegeta, kumin, sol

Opis:

Slaninu hamburger izrežite na kockice i kratko popržite. Dodajte nasjeckani luk, a nakon par minuta kiselu repu. Dodajte češnjak, lovorov list, pospite s malo kumina, malo posolite i sve dobro promiješajte. Dodajte vratinu u komadu koju prethodno možete malo postrugati. Zalijte vodom da sve bude pokriveno, poklopite i kuhajte na srednjoj vatri da se meso i repa potpuno skuhaju. Za vrijeme kuhanja povremeno promiješajte i po potrebi podlijevajte s malo tople vode. Kuhanu vratinu izvadite iz posude, malo prohladite, narežite na odreske i držite na toplome. Napravite zapršku tako da na ulju popržite brašno i dodate mljevenu papriku. Dodajte repu, pospite s malo vegete, promiješajte i lagano kuhajte oko 10 minuta.

IZVOR: www.gastronaut.hr