janzetic_denis

KARLOVAC – Nakon što je INA u ponedjeljak zbog nenaplaćenih dugovanja sjela na račun karlovačke Toplane, u stanovima Karlovačana priključenih na sustav centralnog grijanja od jutros je obustavljena isporuka toplinske energije.

Potvrdio nam je to direktor Toplane Denis Janžetić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/obustava_1.mp3}

Janžetić je odgovorio na komentare Regionalne organizacije udruga potrošača čiji je stav da je za blokadu računa i ostale nagomilane probleme u Toplani krivo njeno vodstvo. Rekao nam je da se ne smatra se odgovornim za trenutnu situaciju.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/obustava_2.mp3}

Što će biti sa sljedećom sezonom grijanja, odnosno hoće li je uopće biti, Janžetić danas nije znao precizirati.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/obustava_3.mp3}

Podsjetimo, upravo završenu sezonu grijanja u Karlovcu obilježili su veći problemi nego ikada. Mnogo prašine u javnosti je podiglo poskupljenje Toplaninih usluga koje je na snagu stupilo lani u studenom, kada su većini građana stigli računi uvećani za 50 do čak 100 posto. Mnoge su dodatno šokirali računi za veljaču, koji su nekima bili gotovo trostruko veći u odnosu na lanjske račune. No, na pitanje da li je poskupljenje računa dovelo do smanjene naplate, direktor Toplane tvrdi da se to nije dogodilo, već da je naplata ostala u okvirima iz ranijih godina, odnosno na oko 85 posto. Kaže da je većinom riječ o istim, dugogodišnjim neplatišama, te da tijekom ove sezone grijanja nije bilo značajnijeg povećanja broja ovrha provedenih nad korisnicima zbog neplaćenih računa.

Iako je sljedeća sezona grijanja upitna, na adrese građana nastavit će stizati paušalni računi za tzv. zakupljenu snagu.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/obustava_4.mp3}

Na pitanje hoće li građanima, u slučaju da njihovi radijatori i na jesen ostanu hladni, biti vraćen novac koji će u međuvremenu uplatiti za održavanje sustava, konkretan odgovor od direktora Toplane nismo uspjeli dobiti.