svjuraj_1

DRAGANIĆ – Općina Draganić danas slavi svoj dan, svoga nebeskog zaštitnika Svetog Jurja ali se i prisjeća 20-te obljetnice od ponovnog ustanovljenja općine.

Prije podne kod kapelice Svetog Križa podignute u sjećanje na 17 pripadnika 129. brigade Hrvatske vojske koji su poginuli 1991. godine u Draganićkim Mrzljakima, izaslanstvo općine na čelu s načelnikom Josipom Tomačićem i predsjednikom Općinskog vijeća Ivanom Bujanom položilo je na spomen obilježje zapaljenje svijeće. Učinili su to i saborski zastupnik SDP-a Josip Benčić, predstavnici Udruge hrvatskih veterana domovinskog rata Draganića, policije, političkih stranaka i drugih udruga.

U crkvi Sv. Jurja u Draganiću služena je misa koju je, u koncelebraciji više svećenika, predvodio velečasni Luka Sljepčević, župni vikar u Mariji Bistrici. Poslije podne održana je svečana sjednica općinskog vijeća Draganića na kojoj su predana javna priznanja zaslužnim pojedincima i udrugama. Priznanje za životno djelo dobio je Josip Bahorić, sportski djelatnik.

A svim žiteljima Draganića čestitku uz Dan općine upućuje načelnik Josip Tomačić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/cestitka_1.mp3}

 

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/svjuraj/*{/rokbox}