karla

KARLOVAC – Viktor Šegrt i Mile Sokolić iz Karle, Razvojne agencije Karlovačke županije, predstavili su novinarima sedam projekata, koje je ova agencija kandidirala na treći zajednički IPA program Slovenije i Hrvatske. Vrijednost svih projekata je 22 milijuna kuna, od kojih se na Karlovačku županiju odnosi 3 milijuna kuna. U projektu pod nazivom Nomad, Karla je glavni nositelj aktivnosti.

Direktor agencije Viktor Šegrt istaknuo je kako je želja da se na projektima zaposle mladi i obrazovani ljudi iz Karlovca i županije te da tu i ostanu. Šegrt je nadalje dodao kako se projekti odnose uglavnom na turizam te poduzetništvo, a na njihovoj izradi tom se prilikom dobro surađivalo s više drugih razvojnih agencija, posebice istarskom.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/razvoj_1.mp3}

Upravo na područje turizma odnosi se projekt pod nazivom Nomad. Povod za njega je zanimanje za zajednički nastup oba prekogranična područja – Slovenije i Hrvatske – u turističkoj djelatnosti takozvanog nomadskog odnosno mobilnog turizma. Naime, ne postoji dovoljno sadržaja za turiste koji su mobilni tijekom čitave godine jer dolaze kamperskim vozilima, pojasnio je Mile Sokolić, koordinator na projektima.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/razvoj_2.mp3}

Za izgradnju jednog takvog objekta namjenjenog auto-kamperima predviđen je Plaški.

Projekt Nomad posebno je zanimljiv Razvojnoj agenciji Karlovačke županije pa je iskazana nada za njegovim prolazom na trećem natječaju IPA programa.