Rikard i Zlatko na biciklima do Poznana u Poljskoj

KARLOVAC – Rikard Krmpotić i Zlatko Lenuzzi članovi Sportsklo-rekreacijskog kluba Pedala laganini krenut će prvoga lipnja biciklima do Poznana u Poljskoj. Tu bi trebali stići u nedjelju 10. lipnja i pratiti nogometnu utakmicu Europskog prvenstva 2012. između Hrvatske i Irske. U deset dana putovanja biciklima, dvojica karlovčana dnevno će, u tri do četiri etape, prevaljivati između 80 i 135 kilometara.

– Polazimo u petak 1. lipnja u 8 sati ispred klupskih prostorija u Krlovcu i vozimo do Stubičkih toplica. Nešto više od 78 kilometara namjeravamo prevaliti za šest sati, uključujući i jedan sat odmora. Drugoga dana vozimo do Čakovca (83 km), a trećeg dana ulazimo u Mađarsku gdje je cilj Bukfurdo (133 km). Zatim slijedi 111 kilometara vožnje do Bratislave, petoga dana novih 127 kilometara do Uherskih Hradišta, a šestoga dana vozimo najduže – 136 kilometara do Ostrave. Do grada Opole ima 115 kilometara a zatim do Wroclawa narednih 87 kilometara. Preposljednjeg dana vozimo do Gostyna dionicu od 97 kilometara da bi posljednjeg dana nakon 75 kilometara vožnje stigli do cilja – grada Poznana, pojasnio je put Zlatko Lenuzzi.

Od Karlovca do Poznana Rikard i Zlatko prevalit će više od 1.000 kilometra, a vožnja će, sa odmorima, trajati oko 80 sati. Do polaska na put uvježbavaju se, informiraju se o mogućim jeftinijim smještajima tijekom puta ali i traže sponzore za novčanu pomoć.