celic_josip_droga

KARLOVAC – U povodu razrješenja kaznenih djela zloporabe opojnih droga, u Policijskoj upravi Karlovačkoj održana je tiskovna konferencija na kojoj je načelnik Uprave Josip Čelić izvijestio o detaljima.

Nakon što su prikupljene operativne informacije i indentificirane osobe koje se dovode u svezu s ovim kaznenim djelom, ostvarena je suradnja s djelatnicima Policijske uprave Zagrebačke i ona je bila uspješna do okončanja akcije, rekao je Čelić. Prije dva dana započela su uhićenja i pretrage stanova i osobnih vozila osumnjičenih, dodao je Čelić rekavši kako je uhićeno 13 osoba od kojih četvoro iz Zagreba.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kadroga_1.mp3}

Dvanaest osoba počinilo je ukupno 46 kaznenih djela, od kojih je 45 vezano uz zloporabu droga a jedno uz krađu. Od sedam privedenih osoba dvije su u pritvoru, dodao je načelnik Čelić i pobrojao količine i vrste pronađenih opojnih sredstava.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/kadroga_2.mp3}

Spominjući kako je prvi od nekoliko prioriteta rada karlovačke policije razrješenje svih djela vezanih uz zloporabu opojnih droga, načelnik PU Karlovačke Josip Čelić izvijestio je kako je lani bilo 70 kaznenih djela vezanih uz zloporabu opojnih droga a to je dva puta više nego 2010. godine.