lucas_promocija

KARLOVAC –  Promocijom spota “Nakon ljubavi” mladog glazbenika Lucasa sinoć je na Starom gradu Dubovcu započeo glazbeni, kulturni i humanitarni projekt “Za novi Stari grad Novigrad”. Ovim projektom se želi podići svijest javnosti u obnovi i skrbi za stari grad Novigrad na Dobri kao zaštićeno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Jedan od prvih koraka u projektu bilo je snimanje glazbenog spota za skladbu “Nakon ljubavi”, koji je snimljen na autentičnim lokacijama u Novigradu. Tijekom ožujka, travnja i svibnja, na izvornim lokacijama vezanim uz život i ljubavnu priču hrvatskog mučenika iz 17. stoljeća Frana Krste Frankopana i njegove supruge Julije de Naro, u starom gradu Novigradu na Dobri, župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije, na kamenom mostu preko rijeke Dobre na povijesnoj cesti Karolini i okolnim krajolicima, snimljeni su kadrovi video-spota i popratnog dokumentarno-turističkog kratkog filma. Predložak povijesne priče za scenarij o Juliji i Franu Krsti Frankopanu napisao je Karlovčanin Goran Majetić, iz udruge Kameleon, koja je zajedno s Lucasom pokrenula cijeli projekt.

U snimanju je sudjelovalo 40-ak osoba (glumaca, statista, članova snimateljske ekipe…), članova Streličarskog kluba Dubovac, Hrvatskog saveza arheologa, Društva prijatelja Novigrada na Dobri “Frankopan” i udruge Kameleon.

Pomoć i podršku pri realizaciji kompletnog projekta, pružili su Konzervatorski odjel Grada Karlovca pri Ministarstvu kulture RH, Turistička zajednica Karlovačke županije, te Općina Netretić.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/lucas_promocija/*{/rokbox}