krvi_kapi

KARLOVAC – Na današnji datum, 14. lipnja, diljem svijeta se obilježava Svjetski dan darivatelja krvi, čime se nastoji podići razina svijesti o potrebama i važnosti sigurne krvi i krvnih pripravaka. Također se time želi odati počast svim darivateljima krvi te potaknuti aktualne i potencijalne darivatelje na redovito, dobrovoljno i neplaćeno darivanje krvi, jer su oni glavni oslonac sigurnih zaliha krvi čime se smanjuje rizik od infekcija koje se prenose transfuzijom (HIV i hepatitis). Vodeća tema ovogodišnjeg Svjetskog dana darivatelja krvi je „Svaki darivatelj krvi je heroj” koja se temelji na ideji da svatko od nas može postati junak davanjem krvi i spašavanjem nečijeg života.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Karlovac ovim putem čestitaju svim dobrovoljnim darivateljima krvi grada Karlovca njihov dan i zahvaljuju im na njihovoj humanosti i plemenitosti, te podsjećaju javnost koliko je darivanje krvi važno u spašavanju ljudskih života. Karlovački Crveni križ ima 1.226 stalnih darivatelja krvi. U prvih pet mjeseci ove godine organizirane su 23 akcije darivanja, u kojima je prikupljeno 1.200 doza krvi.

Dodajmo na kraju informaciju da Crveni križ Karlovac sljedeću akciju darivanja krvi organizira već sutra 15. lipnja, i to prvo u Karlovačkoj pivovari od 7.30 do 9 sati, a od 10.30 do 16 sati i u prostorijama Crvenog križa u Smičiklasovoj ulici. Božidar Holjevac iz Crvenog križa poziva građane da se odazovu i daju doprinos akciji.


{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/dan_krvi_2.mp3}