KABA

Sve je spremno za službeno otvorenje Foginovog kupališta

KARLOVAC – Sve je spremno za otvorenje kupališne sezone na Foginovom kupalištu.

Prvi službeni dan sezone, u subotu, 16. lipnja, posjetitelje očekuju turnir u uličnoj košarci, spasilačke igre i humanitarni zumba trening. Prijave na turnir u uličnoj košarci i na spasilačke igre počinju u 11 sati, a sam turnir počinje u 12 sati u suradnji sa KK Šanac i Košarkaškom školom. Spasilačke igre počinju u 13 sati u organizaciji Kluba spasioca na vodama Karlovac.

Sutrašnje otvorenje imat će i humanitarnu notu. Grad Karlovac i Udruga Udomi me Karlovac organiziraju humanitarni zumba trening u sklopu akcije 60+ , čiji je cilj spriječavanje eutanazije pasa koji u roku od 60 dana ne nađu novi dom. Svi su pozvani da poslijepodne dođu na Koranu, sa sobom ponesu vrećicu dehidrirane hrane za pse koju mogu nabaviti u svakoj trgovini prehrambenim namirnicama, sudjeluju na humanitarnom treningu i učine dobro djelo. Humanitarni zumba trening trajat će od 17 do 19 sati.

Nakon sutrašnjeg službenog otvorenja kupališta, za posjetitelje je organizirana svakodnevna besplatna plesna i sportska animancija. Sve sadržaje vodit će stručni i osposobljeni voditelji, a građani će moći birati između zumba fitnessa, pilatesa, aerobika, aqua funa, ulične košarke, bočanja, šaha i škole plivanja.

Sljedećeg tjedna, u četvrtak i petak, 21. i 22. lipnja, bit će održan i Rock Korana Fest. Prvoga dana festivala nastupaju LET3, Malehookers i karlovački bendovi, a drugi dan festivala uz lokalne bendove nastupa Opća opasnost.

Filmofile će pak najviše razveseliti Karlovačko riječno ljetno kino, koje će se ove godine održavati tijekom dva vikenda, od 29. lipnja do 1. srpnja te od 6. do 8. srpnja. Priliku da pokažete da želite kino u svome gradu češće od toga imat ćete već u srijedu 20. lipnja, kada je na Foginovom organizirano snimanje masovne fotografije. Svi karlovački filmofili pozvani su da u 8.30 dođu na Foginovo i sudjeluju u snimanju fotografije. Ondje će ih čekati spremni napuhani luftići, a ideja je da se tako formira riječ kino i time pošalje poruka koliko Karlovcu pravo kino uistinu nedostaje.