orlovac_01

ORLOVAC – Mještani ovog karlovačkog prigradskog naselja i njihovi gosti danas su slavili svog nebeskog zaštitnika Svetog Antuna Padovanskog. Učinili su to procesijom kroz središte Orlovca do kapele Sv. Antuna Pdovanskog. Procesiju je predvodio velečasni Duje Kurtović, župnik župe Sveta Tri Kralja na Baniji, a misu velečasni Branko Risek iz župe Presvetog Srca Isusovog u Novom Centru.

Uz mještane u povorci su bili članovi Pjevačke družine Ban Jelačić Hrvatskog časničkog zbora iz Karlovca, Karlovačka građanska garda, članovi DVD Orlovac, KUD-ova Stative iz Stativa i Paurija iz Dubravaca te Folklorni ansambli Matija Gubec i Ivan Mažuranić iz Karlovca. Svima su predane i zahvalnice Mjesnog odbora Orlovac za sudjelovanje na obilježavanju Sv. Antuna Padovanskog.

Nedjeljna svečanost iskorištena je i za prisjećanje na sve poginule hrvatske branitelje ali i preminule mještane Orlovca pa je njima u čast predsjednik Mjesnog odbor Orlovca Ivica Jurčić položio vijenac i zapaljenu svijeću pod raspelo kod vatrogasnog doma. Svečanost je završena prigodnim pjevačko-folklornim nastupom grupa, a potom i zajedničkim druženjem.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/orlovac/*{/rokbox}