Bećirović osvojio prvu hrvatsku medalju u judu za slijepe

VILNIUS, KARLOVAC – Karlovčanin Mirsad Bećirović osvojio je prvu hrvatsku medalju u judu za slijepe na velikom Međunarodnom natjecanju održanom u glavnom gradu Litve – Vilniusu, u organizaciji Litvanskog sportskog Saveza Slijepih.

Natjecali su se slijepi i slabovidni judaši iz deset zemalja; Alžira, Bjelorusije, Češke, Finske, Grčke, Indije, Latvije, Litve, Rusije te ispred Hrvatske naš jedini reprezentativac u judu za slijepe Mirsad Bećirović, koji je u svojoj kategoriji do 66 kg osvojio brončanu medalju.

To je ujedno i prva, povijesna medalja za Hrvatsku u tom sportu. Mirsada je za natjecanje pripremao trener reprezentacije juda za slijepe, majstor juda Tadija Orlović, koji ga je i pratio na ovo za Hrvatsku povijesno natjecanje.

Ovaj uspjeh je tim veći jer je naš judo reprezentativac u borbi za medalju zadobio i tešku ozljedu – višestruku frakturu potkoljenice od koje se sada uspješno oporavlja.

Za ovaj vrhunski uspjeh osvajanje brončane medalje Mirsada Bećirovića zaslužna je i Karlovačka športska zajednica te Savez športova Karlovačke županije, koja je jedinom hrvatskom reprezentativcu omogućila odlazak na ovo veliko natjecanje, uz direktora Budo Sporta ujedno i generalnog pokrovitelja hrvatske judo reprezentacije za slijepe Ivicu Blatančića.