KABA

Karlovac slavi 433. rođendan; proslava ove godine od 30.6. do 14.7.

KARLOVAC – 13. srpnja Karlovac će proslaviti 433. rođendan, no kao i svake godine proslava neće trajati samo jedan dan, već će se ovoga puta protegnuti na puna dva tjedna. Pripreme su u samoj završnici, a danas je u gradskoj upravi predstavljeno što građane sve očekuje od 30. lipnja kada je službeno otvorenje Dana grada Karlovca, do 14. srpnja kada je posljednji dan proslave. Gradonačelnik Damir Jelić zahvalio je svima koji sudjeluju u organizaciji, i zahvaljujući kojima će Karlovac ovih dana živjeti u posebno svečanom ozračju.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rodjendan_1.mp3}

Više o samom programu ovogodišnje proslave ispričala je pročelnica za društvene djelatnosti Andreja Navijalić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rodjendan_2.mp3}

Vrhunac dvotjedne proslave bit će rođendanski bal na Trgu bana Jelačića, gdje će Karlovčani imati priliku ponovo zaplesati svome gradu u čast.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/vrhunac.mp3}

Simbol 433. rođendana Karlovca bit će šešir, čijom se simbolikom želi poslati poruka i vratiti gradu djelić starih, boljih vremena. Tako će sve dame, bolje polovice plesnih parova koji se prijave za sudjelovanje na rođendanskom balu, na poklon dobiti upravo šešire, pojasnio je Igor Beketić iz Plesnog kluba Promenada.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/rodjendan_3.mp3}

Zbog truda da učine Karlovac boljim mjestom za život, Igoru Beketiću i Kazalištu sjena dodjeljene su danas medalje gradonačelnika, koje bi, poručio je gradonačelnik Jelić, i drugima trebale poslužiti kao poticaj da ulože svoju energiju, trud i umijeće za dobrobit svoga grada i njegovih građana.

program_2

Detaljan raspored događanja u sklopu ovogodišnje proslave Dana grada možete naći na web stranici Grada Karlovca, www.karlovac.hr.