KABA

U subotu i nedjelju teniski turnir u spomen braniteljima

KARLOVAC – Na terenima Teniskog kluba Karlovac u subotu počinje 19. Memorijalni turnir u spomen poginulim hrvatskim braniteljima. Sve do lani turnir je nosio naziv “Bruno Majoli”, ali je obitelj tog pokojnog branitelja zatražila da se njegovo ime više ne koristi za naziv turnira.

To je u uvodu današnje tiskovne konferencije kazao tajnik Teniskog kluba Karlovac Božidar Brajković. Dodao je kako će turnir biti skromniji nego prijašnjih godina zbog krize koju i tenisači osjećaju. Turnir počinje u subotu u 9 sati a završava dan kasnije u popodnevnim satima finalnim mečevima i dodjelom pehara i priznanja.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brajkovic_1.mp3}

Zbog krize neće biti ceremonije otvorenja, a ne priređuje se niti uobičajeni Kid’s day kada su se djeca karlovačkih vrtića i doma Vladimir Nazor međusobno družila, treneri ih upoznavali s osnovama tenisa, igrala su tenis i risala. Ipak, organizator se pobrinuo da se ne zaborave poginuli branitelji pa će se njima u spomen pod središnji križ groblja Jamadol i spomenik na Turnju položiti cvijeće i zapaljene svijeće.

I ovogodišnjni turnir teniskih veterana u kalendaru je Hrvatskog teniskog saveza veterana i igrat će se po njegovim pravilima. Očekuje se sudjelovanje više desetaka natjecatelja u muškoj i ženskoj kokurenciji svrstanih u nekoliko dobnih kategorija.