KABA

Održan 12. Karlovački oldtimer moto rally

KARLOVAC – U sklopu oldtimer prvenstva Hrvatske, Oldtimer moto klub Karlovac organizirao je tradicionalni Karlovački oldtimer rally – kulturno sportsku manifestacija turističkog karaktera vezanu uz Dan grada Karlovca, koja se provodi ulicama grada Karlovca i okolicom Karlovačke županije.

U natjecanju je sudjelovalo 36 sudionika iz 5 klubova od kojih je 24 imalo je natjecateljske licence, odnosno mogli su se bodovati za prvenstvo Hrvatske, dok su se ostali natjecali van konkurencije. Građani Karlovca mogli su vidjeti prekrasne motocikle proizvedene od 1934. godine pa sve do osamdesetih godina, na rallyju je sudjelovalo i pet motocikala s prikolicom koji su plijenili pažnju građana, pogotovo atraktivnim vožnjama na ispitima spretnosti.

Rally se sastojao od dva ispita: ispita spretnosti koji su voženi na igralištu osnovne škole Švarča u Karlovcu i vožnje u grupi intinerom dužine 52,5 km, od Karlovaca pa sve do novog kupališta kod mosta na Korani u selu Malići gdje je bio odmor uz duže zadržavanje, te povratak u Karlovac.

Sudionici su posjetili i Muzej vatrogastva u Vatrogasnom domu Gaza. Cijeli rally protekao je bez incidenata u oldtimerskom duhu, kolonu vozila i ispite spretnosti pratili su djelatnici PU Karlovac i Duga Resa, pomoć u osiguranju pružili su im članovi Oldtimer moto kluba Karlovac sa dva kombi vozila.

Rally je završio dodjelom nagrada najuspješnijim natjecateljima za prva tri mjesta. Najviše uspjeha imali su natjecatelji iz Ogulina, koji su osvojili dva prva i dva druga mjesta. Od domaćih natjecatelja najuspješniji su bili Zlatko Bajec, koji je osvojiodrugo mjesto u klasi „E”, Alem Krivec koji je bio četvrti u istoj klasi te Damir Tomašić koji je bio drugi u klasi „F”, dok je Renato Kruljac bio peti u klasi „G”. Oldtimer moto klub Karlovac osvojio je četvrto mjesto.

Dodijeljene su i nagrade koje je osigurao organizator, i to za najstariji motocikl Ivici Filipoviću za motocikl Puch 250 S4 iz 1934 godine, za najstarijeg vozača također Ivici Filipoviću, za prekrasno uređen motocikl Horex Reginu 350 iz 1953 Tomislavu Cesaru, za prvo mjesto u generalnom poredku Sretenu Vasiću i za klub sa najviše učesnika OTK Ivanić Gradu.

moto_relly_2