mikrofon

KARLOVAC – Mladen Muić od danas je novi direktor Hrvatskog radio Karlovca. Muić, koji je do sada na HRK bio zaposlen kao novinar, na ovu je poziciju izabran odlukom Nadzornog odbora Hrvatskog radio Karlovca, nakon što je utvrđeno da je bivši direktor Marijan Stavljenić uistinu lažirao svoju fakultetsku diplomu, radi čega je, podsjetimo, početkom srpnja anonimno prijavljen te je odmah dao ostavku.

– Po primitku anonimne prijave u kojoj je izražena sumnja u vjerodostojnost diplome direktora Hrvatskog radio Karlovca, Marijana Stavljenića, Grad Karlovac je zatražio očitovanje institucije koja se navodi na priloženoj diplomi g. Stavljenića.

Grad Karlovac je danas zaprimio očitovanje Sveučilišta u Zagrebu, Fakulteta prometnih znanosti o vjerodostojnosti predmetne diplome. Očitovanje glasi: „ Diploma nije izdana od strane Fakulteta prometnih znanosti kao ustanove”. Obzirom na primljeno očitovanje kojim je potvrđena sumnja izražena u anonimnoj prijavi, Nadzorni odbor Hrvatskog radio Karlovca na današnjoj sjednici donio je Odluku o izvanrednom otkazu ugovora o radu direktoru, zbog osobito teške povrede obveze iz radnog odnosa. Protiv Marijana Stavljenića bit će pokrenut postupak radi nadoknade štete koja je napravljena tvrtki Hrvatski radio Karlovac d.o.o.

Također, na istoj sjednici Nadzornog odbora imenovan je novi direktor, g. Mladen Muić na mandat od četiri godine. Imenovani direktor ispunjava sve uvjete sukladno društvenom ugovoru o osnivanju tvrtke HRK d.o.o. i Zakonu o trgovačkim društvima – stoji u priopćenju koje je stiglo iz Grada Karlovca.