KABA

Danas odluka o novom poskupljenju grijanja

KARLOVAC – Na sjednici Gradskog vijeća karlovački bi gradski vijećnici danas trebali donijeti odluku o još jednom poskupljenju cijene centralnog grijanja.

Kako stoji u obrazloženju, novo poskupljenje iznosit će 23,61 posto, a traži se zbog konstantnog povećanja cijena mazuta te nedavnog povećanja cijena struje.

Imedika

Interesantno je, međutim, da donošenje te odluke ne predlaže novoosnovana tvrtka Gradska toplana, koju je Grad Karlovac osnovao upravo da bi osigurao grijanje za sljedeću sezonu, nego stara Toplana, koja je već ispunila uvjete za pokretanje stečajnog postupka i s koje je Gradsko vijeće na prošloj sjednici već prenijelo koncesiju za obavljanje djelatnosti distribucije toplinske energije na novu tvrtku.

Očekuje se da će ova tema, koja je već mjesecima gorući problem za preko 7 tisuća karlovačkih obitelji priključenih na Toplanu, biti glavna tema rasprave i na aktualnom satu današnje sjednice Gradskog vijeća.

I dio oporbe koji nema zastupnike u sadašnjem sazivu Gradskog vijeća danas će se baviti temom grijanja i Toplane. Konferenciju za novinare na ovu temu za danas je, naime, najavila podružnica Hrvatskih laburista stranke rada Karlovačke županije, koja je, podsjetimo, prije nekoliko mjeseci organizirala i potpisivanje peticije protiv tadašnjeg poskupljenja grijanja.

Ples