Prva ovogodišnja razmjena školskih udžbenika danas ispred Crvenog križa

KARLOVAC – Gradsko društvo Crvenog križa Karlovac danas organizira prvu ovogodišnju akciju razmjene školskih knjiga, koja će poslijepodne od 16 do 18 sati biti održana ispred prostorija društva u Smičiklasovoj 25.

Pozvani su učenici osnovnih i srednjih škola te njihovi roditelji da dođu, ponesu udžbenike i pokušaju ih razmijeniti ili prodati, te za sebe pronaći one koje su njima potrebni za novu školsku godinu.

Crveni križ Karlovac lani je po prvi puta organizirao ovu akciju, a na to ih je potaknula recesija i sve lošija financijska situacija brojnih građana, kojima je nabavka školskih udžbenika postala velika, nekima čak i neostvariva financijska stavka u proračunima. Lanjske razmjene bile su vrlo uspješne, pa ih je Crveni križ odlučio ponoviti i ove godine, ispričala nam je ravnateljica Branka Hastor.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjige_1.mp3}

Za razliku od lani kada su akcije razmjene knjiga organizirane na Foginovom kupalištu, ove će godine biti održane ispred Crvenog križa, kako u slučaju kiše ne bi propale, već da bi se mogle lako premjestiti u same prostorije Crvenog križa u Smičiklasovoj. Nakon današnje, prve akcije, u planu su još tri termina: 4. i 11. kolovoz te 1. rujan.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjige_2.mp3}

Iz Crvenog križa pozivaju učenike i roditelje da dođu i pripreme se za novu školsku godinu.


{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/knjige_3.mp3}