KABA

Danas još jedna akcija razmjene rabljenih udžbenika

KARLOVAC – Nakon što su prije nekoliko godina ukinuti besplatni školski udžbenici, mnoge roditelje muči ista briga, a to je kako sa skromnim primanjima uskladiti nabavku novih kompleta školskih knjiga čije cijene dosežu i do polovine prosječne plaće. Ovo pitanje dvostruko brine roditelje koji imaju dvoje ili više djece školaraca. Njima je praktički nemoguće ući u knjižaru i svojoj djeci po regularnim cijenama kupiti sve potrebno za školu, jer to njihovi kućni budžeti jednostavno ne mogu podnijeti. Zato mnogi pokušavaju izbjegnuti kupovanje skupih novih knjiga u knjižarama i uštedjeti novac pronalaskom alternativnih rješenja u nabavi potrebnih školskih udžbenika.

Imedika

Jedno od njih je razmjena rabljenih školskih udžbenika, čije se organizacije lani po prvi puta prihvatio karlovački Crveni križ, a zahvaljujući odličnim reakcijama roditelja i učenika, akcija je nastavljena i ove godine. Prva ovogodišnja akcija razmjene školskih knjiga u Karlovcu je održala još prošloga tjedna, a sljedeća je na redu već danas, od 16 do 18 sati, ispred Crvenog križa u Smičiklasovoj 25. U slučaju kiše akcija će biti održana u samim prostorijama Društva.

Svi učenici i njihovi roditelji koji žele razmjeniti komplete školske knjige ili ih prodati i kupiti po povoljnijim cijenama, pozvani su da dođu, potraže knjige koje im trebaju i bezbrižni dočekaju novu školsku godinu.

Ples