KABA

Danas posljednji ispraćaj i komemoracija za Smiljku Kozomarić

KARLOVAC – Posljednji ispraćaj poznate karlovačke glumice, režiserke, spikerice, voditeljice i novinarke Smiljke Kozomarić bit će održan danas s početkom u 17.30 sati na groblju Jamadol. Prije toga bit će održana komemoracija u Gradskom kazalištu “Zorin dom”, s početkom u 15 sati. Knjiga žalosti će biti otvorena u foajeu Gradskog kazališta danas od 10 do 15 sati.

Imedika

Smiljka Kozomarić rođena je u Karlovcu 1926. godine. Pohađala je satove glume u institucijama i dramskim grupama iz kojih je kasnije nastala Akademija za kazalište, film, radio i televiziju u Zagrebu. Jedanaest godina radila je u karlovačkom Gradskom kazalištu “Zorin dom”, a onda 30 godina na Radio Zagrebu, i to gotovo sve poslove u dramskom, zabavnom i informativnom programu. Režirala je mnoge radio drame i romane, emisije obrazovnoga programa i osobito radio drame za djecu.

U mirovinu je otišla 1990. godine, a nakon povratka u Karlovac ponovo se aktivirala u “Zorin domu”. U sklopu projekta “Pričam ti priču” obišla je cijelu Karlovačku županiju i djeci u osnovnim školama i dječjim vrtićima pričala priče, odigravši više od 300 predstava i tako dobivši od djece nadimak – Baka Pričalica. Praktički do posljednjeg dana svog života Smiljka Kozomarić je sudjelovala u radu Gradskog kazališta ”Zorin dom” nastupajući u predstavi ”Snježna kraljica” i surađujući s Dramskim studijem Gradskog kazališta.

Ples