I Karlovačka županija sljedeće godine na Svjetskom kulinarskom kongresu

KARLOVAC – Karlovački župan Ivan Vučić i gradonačelnik Karlovca Damir Jelić ugostili su gradonačelnika Umaga Vilija Bassanesea i organizatore Svjetskog kulinarskog kongresa (IAGI -a). Povod susreta jest organizacija drugog po redu kongresa, koji će se od 28. veljače do 3. ožujka 2013. godine održati u Umagu, te na kojem će svi zainteresirani obrtnici, vinari, vlasnici restorana, obiteljskih gospodarstva i brojni drugi s prostora cijele Karlovačke županije, imati priliku ovaj kraj promovirati kao potencijalnu destinaciju kontinentalnog turizma.

Riječ je o svjetskom gastronomskom kongresu koji je ove godine u Istri organiziran po prvi put – uz francusku i indijsku kuhinju, svoje specijalitete imale su priliku predstaviti i Krapinsko – zagorska i Istarska županija, i to kroz organizirane večeri regionalne hrvatske kuhinje.

Kako je napomenuo predsjednik Udruge kuhara Istarske županije Zoran Stanisavljević, ovaj gastronomski susret idealna je prilika da se i Karlovačka županija predstavi u najboljem svjetlu kroz promociju autohtonih jela, te brojne druge zanimljivosti i običaje karakteristične za ovaj prostor, a koji su sastavni dio njezine turističke ponude.

Sastanku u Uredu župana su nazočili i vlasnici restorana s područja cijele županije, koji će na kongresu imati priliku zajednički sastaviti meni i predstaviti gastronomsku ponudu Karlovačke županije na gala večeri drugog dana susreta za 300-njak gostiju, dok će promocija Karlovačke županije kao odredišta kontinentalnog turizma trajati cijelu konferenciju.

Svi zainteresirani za sudjelovanje više informacija o susretu mogu dobiti u Turističkoj zajednici Karlovačke županije, točnije na mail adresu info@tzkz.hr