KABA

Crni vikend; utapljanje u Mrežnici i sedmero teško ozlijeđenih u prometu

KARLOVAC – Vikend u samoj špici turističke sezone, unatoč svim upozorenjima vozačima, nije prošao bez nesreća ni na prometnicama na karlovačkom području. Dogodilo se osam prometnih nesreća, srećom bez smrtnih posljedica, no čak sedam osoba teško je ozlijeđeno.

29-godišnja Slovenka u subotu je zadobila teške tjelesne ozljede u sudaru s vozilom njemačkih tablica, koji se dogodio na autocesti A1 u smjeru Zagreba. Na državnoj cestu D-1 u mjestu Cerovac Vukmanićki, također u subotu, sudarila su se vozila splitskih i austrijskih registracijskih oznaka, pri čemu je teško ozlijeđena 70-godišnja putnica. Na istoj cesti u mjestu Pavlovac, kod Slunja, osobno vozilo čakovečkih registracijskih oznaka udarilo je u zaštitnu metalnu ogradu i sletilo u udolinu, a priotom je teške ozlijede zadobila 33-godišnjakinja iz Male Subotice.

Jučer su se pak na prometnicama na karlovačkom području dogodile tri nesreće. Oko 21,25 sati na državnoj cesti D-42 u mjestu Istočni Trojvrh, u općini Josipdol, 23-godišnjak iz Josipdola upravljao je osobnim automobilom te je zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom, sletio van kolnika i udario u stabla. Vozač, 27-godišnji putnik i 17-godišnja putnica teško su ozlijeđeni. Oko 21 sat na državnoj cesti D-23 u mjestu Kukača, općina Tounj, teško je ozlijeđen i 21-godišnjak iz Tounja, koji je pod utjecajem alkohola od 1,95 g/kg upravljao mopedom bez registracijskih oznaka i bez vozačke dozvole, te izgubio nadzor nad mopedom, sletio van kolnika i udario u ogradu.

Jučerašnji dan obilježila je još jedna tragedija. U rijeci Mrežnici u Mrežničkom Brigu utopio se 49-godišnji muškarac iz Duge Rese, čije je tijelo pronađeno oko 19 sati.