KABA

Popunjena mjesta za ugostitelje na ovogodišnjim Karlovačkim danima piva

KARLOVAC – 26. karlovački dani piva počinju za nešto više od dva tjedna, izvođači su već poznati, a i prostor je gotovo u cjelosti popunjen.

– Natječaj koji je završio još 20. srpnja je praktički popunio sva ugostiteljska mjesta, osim onih u šatorima za koje smo imali naknadno popunjavanje jer smo u tim šatorima htjeli realizirati program sa pivovarama iz regije te karlovačkim ugostiteljima, objasnio je Tomica Belavić iz tvrtke Mladost.

Osim Karlovačke pivovare, pod šatorima će biti još 5 pivovara iz regije.

– Imamo suradnju u šatoru broj 1 sa Lovačkim rogom i Bihačkom pivovarom gdje će program biti vezan uz Bihačku pivovaru i običaje toga kraja. U šatoru broj 2 su Mirna i Zagrebačka te Lička pivovara, a u šatoru broj 3 Mirna te Pivovara Laško i Nikšić, najavljuje Belavić.

Ove godine za pivarske šatore cijena najma za 10 dana je 25 tisuća kuna za prostor od 800 kvadratnih metara te 20 tisuća kuna za 600 kvadratnih metara.

– Lokacije ostalih ugostiteljskih prostora, odnosno popularnih kutića su bile u natječaju, a cijene su se kretale oko 60 do 70 tisuća kuna, ovisno o tome koja je cijena postignuta na natječaju.

Odaziv je iznenađujuće dobar, obično po završetku natječaja ostane još koji kutić slobodan, što ove godine nije bio slučaj. Ali slobodnih mjesta ima na štandovima pekarskih i konditorskih proizvoda, gdje nema nekih novosti što se tiče ponude.

– Nismo baš zadovoljni. Naša je bila želja da bude što više nekih tradicijskih, domaćih i lokalnih suvenira i proizvoda. Ali osim tradicije pereca, ništa značajno novo se nije pojavilo, naglasio je Belavić.

Vjerojatno je tu kriza ostavila traga. No nadajmo se da neće ostaviti traga i na ovogodišnju zaradu, jer cijena festivalskog piva iznosi 11 kuna.