rok_2008_1

SKAKAVAC – “Svetog Roka za života je oduševljavao istinski razgovor o Bogu, a to i danas svakome od nas treba biti važno. To je djelotvorna ljubav kojoj se trebamo posvetiti kako bi bili istinski ljudi i vjernici i kako bi mogli pomoći drugima. I Isus Krist je došao kako bi svojim primjerom pokazao kako trebamo biti čovjekom za druge. Takav je bio i Sveti Rok kojega s pravom možemo nazivati i čovjekom za druge”.

To je među ostalim kazao u homiliji sa oltara župne crkve u Skakavcu prečasni Nedjeljko Pintarić, upravitelj Nadbiskupskog duhovnog stola u Zagebu na jučerašnjoj svetkovini Rokova. Obraćajući se vjernicima i hodočasnicima koji su slavili nebeskog zaštitnika župe Skakavac, prečasni Nedjeljko Pintarić se osvrnuo i na značenje kruha Isusa Krista koji sama sebe daje za život svijeta. Govor o kruhu je govor o euharistiji, o Svetoj pričesti, o onom tijelu Kristovu kojega blagujemo upravo za euharistijskim oltarom. Tu slavimo svetkovinu uskrsnuća Kristova, naglasio je Pintarić.

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pintaric_2008_1.mp3}

Zato je euharistija izvor i vrhnunac svega života Crkve, a Bog nas tom prigodom poziva da na euharistiju unosimo sami sebe kako bi iz Crkve izašli ohrabreni i uvjereni da je Isus Krist onaj koji je jamac našeg budućeg, ne samo ovozemaljskog, života. Stoga je euharistija na poseban način i poziv da budemo sveti, poručio je Pintarić

{denvideo http://www.trend.com.hr/images/stories/audio/pintaric_2008_2.mp3}

Središnjoj misi u Skakavcu prehodila je tradicionalna procesija kroz mjesto u kojoj je nošen kip zaštitnika ove župe Sv. Roka. Uz mnoštvo župljana, u procesiji su bili i članovi vatrogasnog i lovačkog društva iz Skakavca te KUD-ova Sveti Antun iz Pokupske Doline, Sveta Ane sa Vučjaka i Župe Svetog Roka iz Skakavca. Oni su nakon misnog slavlja priredili prigodan program.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/rokovo_2008/*{/rokbox}