KABA

I u godinama odlično gimnasticiraju!

KARLOVAC – Gimnastički klub Sokol uspješno je priredio 6. Veteranski turnir Hrvatske u muškoj i ženskoj sportskoj gimnastici. Ugostio je 30-tak sudionika od kojih se u natjecanju ogledalo njih 15. Karlovačke veteranke i veterani dokazali da još uvijek znaju i mogu odlično vježbati.

U ženskoj gimnastici u 5. kategoriji prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila je Franca Blašković, istaknuta profesorica sa više od 60 godina gimnastičkog staža. U muškoj gimnastici 1. mjesto osvojio je Stjepan Stolnik iz Varaždina.

I drugi rezultati karlovčana bili su zamjetni pa je tako u 3. kategoriji Snježana Radosavljević osvojila 1. mjesto, dok je u 2. kategoriji Robertina Kućan osvojila 2. mjesto i srebrnu medalju.

U prvoj najmlađoj veteranskoj kategoriji nekadašnja višestruka sportašica Karlovca i prvakinja Hrvatske Marija Štedul osvojila je 1. mjesto ispred Antonije Golubić koja je imala isti broj bodova, no presudna je bila najveća ocjena na jednoj od sprava.

Kod muških u 4. kategoriji Ernest Belokleić osvojio je brončanu medalju, u 3. je prošlogodišnji prvak Željko Šančić ponovo osvojio 1. mjesto i dokazao vrlo dobru formu. U 2. kategoriji Marijan Šančić dopunio je sjajan uspjeh karlovčana osvojivši zlatnu medalju.

 Valja naglasiti i zamjetnu ulogu sutkinja Anamarije Palijan Vračević i Darije Herak te sudaca Ivana Jankovića i Jurice Suhina. Kroz program vodio je Ratko Vuković.

Nakon natjecanja sudionici su razgledali grad i posjetili Karlovačke dane piva te iskazali želju da se opet nađu i iduće godine.