KABA

Županija i ove godine potiče korištenje obnovljivih izvora energije

KARLOVAC – Karlovačka županija objavila je javni natječaj za prikupljanje prijava za sufinanciranje projekta Poticanje korištenja obnovljivih izvora energije kod fizičkih osoba za 2012. godinu. Predmet sufinanciranja bit će ugradnja solarnih kolektorskih sustava za pripremu potrošne tople vode i grijanja, fotonaponskih sustava za proizvodnju električne energije, geotermalnih dizalica topline za pripremu potrošne tople vode, grijanje i hlađenje te ugradnja sustava za korištenje biomase.

Imedika

Troškove opreme i ugradnje ovih sustava u kućanstvima Županija će sufinancirati sa 40 posto nepovratnih sredstava, odnosno do maksimalnog iznosa od 12.000 kuna po kućanstvu. Novčana sredstva će se isplaćivati za troškove nabave i ugradnje opreme nastale nakon 1. siječnja 2012. godine.

Prijave se primaju do 28. rujna, a potrebno ih je dostaviti osobno putem urudžbenog zapisnika ili poštom, na adresu Karlovačka županija A. Vraniczanya 6, Karlovac.

Detalje o natječaju možete pronaći na službenim web stranicama Karlovačke županije te web stranicama Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

Ples