Hanžel zainteresiran za kupnju hotela Korana

KARLOVAC – Brifing karlovačkog gradonačelnika Damira Jelića i njegove zamjenice Marine Kolaković s novinarima obilovao je nizom informacija o brojnim projektima i događanjima u gradu. Jedna od najvažnijih informacija je svakako da je karlovački poduzetnik Nikola Hanžel pokazao interes za kupnju devastiranog Hotela Korana.

Tvrtka ovog poduzetnika uplatila je jamčevinu za dražbu koja će se održati u ponedjeljak u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Jelić je prokomentirao da su svi koji žele ulagati u turističku ponudu grada uvijek dobrodošli, a onima koji bi do hotela željeli doći samo da ga preprodaju poručio da grad više nema strpljenja za takve.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brifing_01.mp3}

Gradonačelnik je također potvrdio da će Vlatko Ivka biti smijenjen sa funkcije direktora gradske tvrtke Inkasator, a na njegovo mjesto trebao bi doći dosadašnji gradski pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo Nikola Rogoz. Ivka će novo zaposlenje pronaći u gradskoj tvrtki Čistoća kao voditelj projekata, a između ostalog jedan od zadataka bit će mu sanacija deponija na Ilovcu. O Ivkinoj smjeni, Jelić kaže:

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brifing_02.mp3}

Gradonačelnik nije mogao izbjeći ni novinarska pitanja o slučaju krivotvorenja diploma. 90 % provjera u gradskoj upravi I tvrtkama je završeno, kaže Jelić, a za sada nema informacija o pronađenim nepravilnostima.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/brifing_03.mp3}

No, gradski komunalni redar Marijan Brnardić ostaje na svom radnom mjestu , jer svatko je nevin dok mu se ne dokaže krivnja, poručio je Jelić.