KABA

Karlovačka planinarska škola počela šetnjom dugom 35 kilometara

KARLOVAC – Ovog vikenda započela je s radom Karlovačka planinarska škola u organizaciji Planinarskog društva Karlovac i Planinarskog saveza grada Karlovca. Uvodno predavanje održao je voditelj škole instruktor HPS-a Mladen Kuka, a praktični dio škole održan je na terenima u okolici Karlovca.

Polaznici škole obišli su planinarsko turističku stazu Seljanova šetnica i to proširenom verzijom. Nedjeljna vježba bila je prvenstveno kontrolonog karaktera, odnosno ispitivanje kondicije polaznika škole kako bi se daljnji program škole mogao prilagoditi fizičkim mogućnostima polaznika. Ukupno su polaznici škole u nedjelju propješačili oko 35 kilometara i to šumsko – cestovnom trasom : kuća Seljanovih na Gazi, obalom Kupe, stari grad Dubovac, Borlin, Tičarnica vila Anzić, Stative, Sveti Križ, Zadobarje, Vila Anzić – Karlovac. Svi polaznici su pokazali zavidnu kondiciju i bez problema su odradili ovaj kontrolni trening.

Škola se nastavlja u petak predavanjem o Planinarskoj opremi i Opasnostima u planinama, a u nedjelju sljedi izlet u kanjon Slapnice i Zidane pećine u Parku prirode Žumberak – Samoborsko gorje. Svim polaznicima škole kao i onima koji su u nedjelju obišli trasu Seljanove šetnice bit će u petak u 20 sati uručene i prigodne diplome, a bit će upisani novi članovi koji su pokazali interes za uključivanje u rad planinarske škole.