korana_3

  • September 17, 2012
  • Admin
  • 0

KARLOVAC – Nikola Hanžel, vlasnik Lana commercea postao je vlasnikom hotela Korana.

Na Općinskom sudu u Karlovcu danas je održana još jedna dražba hotela Korana, a nakon 21 godine otkad hotel razrušen stoji u središtu grada, dobio je novog vlasnika za 6 milijuna i 320 tisuća kuna.

Prije dražbe jamčevinu u iznosu 1,5 milijuna kuna uplatili su karlovački poduzetnik Nikola Hanžel, vlasnik Lana comercea, Dragutin Vučković, vlasnik hotela Princess iz Jastrebarskog i tvrtka Nova Korana, u vlasništvu Ivana Srakovčića i Dane Slamića.

Početna cijena licitacije za kupnju hotela je 5,25 milijuna kuna, što je jedna trećina od procijenjene cijene od 15,7 milijuna kuna.
Prvu ponudu od 5 milijuna i 240 tisuća dao je Dragutin Vučković, nakon njega 5 i pol milijuna Nikola Hanžel, da bi na kraju 5 milijuna i 600 tisuća ponudila Nova Korana. Nakon odustajanja Vučkovića, ponude su davali ostali, da bi na kraju Hanžel ponudio 6 milijuna i 320 tisuća kuna i kupio hotel.

Što će biti s hotelom, da li će ga novi vlasnik morati srušiti te da li će izgraditi novi hotel na istom mjestu sigurno ćemo vrlo brzo saznati.