KABA

Vučić: Podjela Hrvatske ne utječe toliko na našu županiju, ali sredstva za projekte utrošena uzalud!

ZAGREB – Problematika poljoprivrednog zemljišta, podjela Hrvatske na dvije statističke regije te projekti koji očekuju Hrvatsku ulaskom u Europsku uniju bile su teme sastanka župana s potpredsjednikom Vlade i ministrom regionalnog razvoja i fondova Europske unije Brankom Grčićem i ministrom poljoprivrede Tihomirom Jakovinom u Upravnoj zgradi Zagrebačkog velesajma, u sklopu Sajma županija koji se odvija od 19. do 23. ovog mjeseca. Osim što se župani hrvatskih županija ne slažu s Vladinim prijedlogom Zakona o poljoprivrednom zemljištu jer njime gube milijune, ne slažu se ni s podjelom Hrvatske na dvije statističke regije, obajsnio nam je župan Karlovačke županije, Ivan Vučić.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupan_ministar_1.mp3}

Iako ova podjela ne utječe toliko na Karlovačku županiju koja se nalazi u Nus 2 regiji, ipak projektna dokumentacija bila je spremna za 3 regije.

{denvideo https://www.trend.com.hr/images/stories/audio/zupan_ministar_2.mp3}.

No odluka vlade je konačna i donesena je, a ne ide ni u saborsku proceduru. Je li ona dobra ili nije, pokazat će naredno vrijeme. Ono što je bitno za budućnost je da Vlada i županije moraju intenzivnije surađivati kako bi što veći broj razvojnih projekata uspio proći na natječajima EU fondova, čime bi se privukla sredstva i zaposlila domaća operativa.

Ples