
Empanade sa mljevenim mesom
POTREBNE NAMIRNICE ZA 4 OSOBE:
mljeveno meso 200g
brašno 100g
voda po potrebi
luk 50g
sol, papar, vegeta, ulje, češnjak, čili, kvasac po potrebi i ukusu
koncentrat rajčice 10g
luk 50g
sol, papar, vegeta, ulje, češnjak, čili, kvasac po potrebi i ukusu
koncentrat rajčice 10g
PRIPREMA:
Zamjesiti tijesto od vode i brašna,dodati malo kvasca ii tanko razvaljati.
Na luku propirjati mljeveno meso,začiniti,dodati koncentrat rajčice,te nakon obrade ohladiti.
Tijesto rezati čašom ili kalupom u krugove,puniti ohlađenom smjesom,te preklopiti u jastučiće.
Pržiti u vrućem dubokom ulju. Kad isplivaju na površinu spremni su za posluživanje.
Ocijediti na ubrusima i poslužiti uz neki hladni umak po želji(od vrhnja,rajčice….).
Na luku propirjati mljeveno meso,začiniti,dodati koncentrat rajčice,te nakon obrade ohladiti.
Tijesto rezati čašom ili kalupom u krugove,puniti ohlađenom smjesom,te preklopiti u jastučiće.
Pržiti u vrućem dubokom ulju. Kad isplivaju na površinu spremni su za posluživanje.
Ocijediti na ubrusima i poslužiti uz neki hladni umak po želji(od vrhnja,rajčice….).
Dobar tek Vam želi “Panorama” tim