KABA

Karlovčani u euforiji dočekali oslobađajuću presudu hrvatskih generala

KARLOVAC – Suze, smijeh i vrisak prolomili su se Domom oružanih snaga Hrvatske vojske Zrinski u trenutku kad je za hrvatske generale Antu Gotovinu i Mladena Markača donesena oslobađajuća presuda.

– Ovaj dan, 16. studeni nova je nada za Hrvatsku, skinuta je ljaga s našeg naroda, hvala Bogu da se naši heroji vraćaju u domovinu koju su branili. A vraćaju se kao heroji i mi ćemo ih tako dočekati, govorili su sa suzom u oku Karlovčani koji su presudu sa zebnjom čekali u Domu OS RH Zrinski.

A u očekivanju presude u Domu se šutnja doslovce mogla čuti, zabrinuta lica našh sugrađana bila su s obzirom na dosadašnja iskustva sasvim opravdana. Tako su mnogi prije izricanja presude kazali kako ne vjeruju da će naši generali biti oslobođeni, no bilo je i onih optimističnih koji su prognozirali oslobađajuću presudu.

– Protekle noći mnogi od nas nisu spavali, proveli su je u tihoj molitvi za naše generale koji su napokon slobodni. Tek sad ću ponosno putovati svijetom jer kad kod bih išao u inozemstvo nosio sam krimen krivnje. Ta prizma više ne postoji, dan koj je pred nama dan je novog optimizma za Hrvatsku, kazao je jedan sugrađanin.

Nakon izricanja presude, na karlovačkim ulicama, razumljivo, nije bilo mnogo ljudi, no oni koji su se odmah nakon oslobođenja generala odlučili prošetati gradom bili su sretni, zaplakani I puni optimizma. A neki od Karlovčana nisu niti znali.

– Bogu hvala, nisam znala, bila sam u bolnici na pregledu, sad sam se vratila. Bogu hvala još jednom. Želim im svu sreću ovog svijeta, i da što prije zaborave uzničke godine koje su proveli u haškoj tamnici, želje su jedne Karlovčanke odaslane generalima Gotovini I Markaču.

Nažalost, vrijeme koje su proveli u zatvoru nitko im neće moći vratiti jer vrijeme je nepovratno, a ono što možemo mi i cijeli hrvatski narod, od sveg srca zaželjeti im godine mira i blagostanja.

gotovina_dom_hv2