skijaliste_vucici_ljeto

  • November 19, 2012
  • Admin
  • 0

OGULIN – Motorna pila, škare za granje, lopata, grablje, kosilica, zasigurno vam ne padaju prvo na um kad netko spomene skijašku sezonu. No, upravo taj alat ovih dana može se vidjeti na skijaškoj stazi Kuti kilometar udaljenoj od centra Ogulina. Ova staza zahvaljujući trudu mladih Ogulinaca zaživjela je još prošle sezone, kad su došli na ideju obnoviti skijašku stazu koja je na istom mjestu postojala prije desetak godina. U akciju se uključio i tamošnji snowboard klub, članovi gorske službe spašavanja, te borilački klub. Već prošle godine uređen je teren, te postavljena skijaška vučnica.

Ovu sezone, točnije 16. veljače 2013. Skijaški klub Ogulin i Snowboard klub Ogulin organiziraju freestyle natjecanje u disciplini Big Air za skijaše i bordere. Tijekom samog natjecanja bit će postavljena i rasvjeta s efektima, te koncertni razglas. Natjecanje će se održati u noćnom terminu te je predviđen cjelodnevni program koji za sada ostaje u tajnosti.

Skijaški klub Ogulin trenutno broji stotinjak članova, 12 učitelja skijanja, te 19 skijaških sudaca. dvanaestero djece trenutno trenira skijanje u klubu, a svi zainteresirani mogu dobiti besplatnu poduku ako dođu na skijalište kada krene sezona.

Mladi Ogulinci imaju niz ideja koje čekaju realizaciju, kao i u većini slučajeva, najveći problem je nedostatak financijskih sredstava.

Prošle godine grad Ogulin kupio je 4 reflektora koji su postavljeni na skijalište, čime je omogućeno i noćno skijanje, a pomažu i ogulinski obrtnici donacijama u materijalu potrebnom za uređenje staze. Kako trenutno nema novca za kupovinu snježnog topa, Ogulinci vas pozivaju da s prvim pahuljama snijega dođete i okušate se u nekoj snježnoj disciplini.

skijaliste_vucici_zima