KABA

Umirovljenička Asocijacija 047 protiv osnivanja još jedne stranke umirovljenika

KARLOVAC – Matica umirovljenika Karlovca, umirovljeni službenici PU karlovačke i umirovljeni liječnici Karlovca ne slažu se s osnivanjem nove stranke koja bi se trabala zvati “Akcija umirovljenika zajedno”.

Naime, novu stranku, kazao je predsjednik Matice umirovljenika Karlovac Nikola Marijanić osniva Klub umirovljenika što je, smatra on, čista manipulacija i prijevara umirovljenika, jer Klub financira Grad Karlovac i Karlovačka županija za potrebe svih umirovljenika bez obzira na političko opredjeljenje. Tako Marijanić smatra da bi Klub umirovljenika prvenstveno trebao biti na usluzi svih umirovljenika Karlovca, a ne poligon za novu političku stranku. Inače, u Asocijaciji umirovljenika 047 okupljene su Matica umirovljenika Karlovca, Klub umirovljenika, Udruga umirovljenih liječnika te karlovački umirovljeni policajci. Na čelu Asocijacije je Nikola Marijanić, a dopredsjednik je Darko Križanić. Asocijacija je osnovana početkom 2011. godine s ciljem poboljšanja standarda umirovljenika.

Iz Kluba umirovljenika, točnije predsjednik Darko Križanić poručuje kako novu stranku osniva zbog lošeg tretmana prema umirovljenica i iz želje da im se pomogne te iz nezadovoljstva Hrvatskom strankom umirovljenika čiji je član bio i on sam. Također je opovrgnuo Marijanićevu tvrdnju da iza osnivanja još jedne umirovljeničke stranke stoji jedna od većih političkih opcija kojoj bi osipavanje umirovljenika donijelo glasove na izborima u svibnju naredne godine.

O osnivanju nove stranke te o raspletu još jedne političke prepirke ovaj put među umirovljenicima zasigurno ćemo još čuti.