Ne radi ni pet godina, a već se urušava krov dvorane kod Ekonomske škole

KARLOVAC – Urušavanje krova prijeti dvorani Ekonomsko-turističke škole, koja do daljnjeg ostaje zatvorena. Dvorana je počela sa radom 2008. godine, a nedostaci na njoj uočeni su od samog početka, ne samo s krovištem, već i s unutrašnjosti. Snijeg je cijelu situaciju dodatno pogoršao.

Ravnateljica škole, Lidija Mikšić zatražila je stručno mišljenje tvrtke Arhing iz Karlovca, koja je 5. prosinca dostavila nalaz i mišljenje u kojem stoji da je dvorana opasna za korištenje uslijed snježnog pokrivača.

Do sada je škola obavljala neke sanacije na svoj trošak, ali obavijestili su i nadležne službe, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Ured župana, te Upravni odjel za provjetu, kulturu, tehnićku kulturu, šport i informiranje u Karlovačkoj županiji, čija se reakcija još čeka, kaže ravnateljica Lidija Mikšić.

Dvoranu koriste i učenici osnovne škole Dragojle Jarnević, Karlovačka sportska zajednica i brojni rekreativci. Njih tisuću do daljnjeg neće moći obavljati svoje aktivnosti.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/dvorana_ekonomska/*{/rokbox}