KABA

Novi vatrogasni časnici

TUŠKANI – Vatrogasna zajednica Karlovačke županije održala je tečaj za vatrogasnog časnika koji je organiziran u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Grada Karlovca a u prostoru DVD-a Tuškani.

Nakon stotinu nastavnih sati i obrađenih deset stručnih predmeta sinoć je u vatrogasnom Domu DVD-a Tuškani obavljen ispit. Svih 28 kandidata s uspjehom je položilo i steklo stručno zvanje “vatrogasnog časnika”. Time su ispunili uvjete i za polaganje stručnog ispita za vatrogasce s posebnim ovlastima i odgovornostima. Ispitu su pristupili vatrogasci iz Vatrogasnih zajednica gradova Karlovca i Ozlja te Vatrogasnih zajednica općina Generalski Stol, Netretić, Žakanje, Vojnić i Krnjak.

Imedika

– Ispit za vatrogasnog časnika je složen a na njega se prijavljuju dočasnici prve klase, dakle oni koji su se do sada osposbljavali za niže vatrogasne kategorije. Zbog velike potražnje za ovakvim oblikom osposobljavanja, ovo je drugi tečaj i ispit u ovoj godini, kaže Želimir Misir, predsjednik VZ Karlovačke županije.

Svim polaznicima na uspješno položenom ispitu za vatrogasnog časnika čestitali su Željko Jerečić uime Hrvatske vatrogasne zajednice, Dragutin Foschio zapovjednik VZ Karlovačke županije te njezin predsjednik Želimir Misir koji je polaznicima predao uvjerenja o položenom ispitu i stečenom zvanju.

Vatrogasna zajednica Karlovačke županije nastavlja sa stručnim osposobljavanjem članova a u tijeku su prijave za pripremna predavanja za zvanje “vatrogasni dočasnik I klase”. Predavanja i ispit bit će 18. prosinca kod DVD-a Tuškani iz Vatrogasne zajednice Grada Karlovca.

ispiti_1112_2ispiti_1112_3

Ples