“Lutajući gradom” Ane Dobrice najbolja kratka priča

KARLOVAC – U Knjižnici za mlade održana je svečana dodjela nagrada za najbolje kratke priče na tradicionalnom godišnjem natječaju Književnog kruga Karlovac za najbolju kratku priču “Zlatko Tomičić”.

Odabrano je deset priča čiji su autori nagrađeni paketom knjiga u izdanju Književnog kruga Karlovac. Najbolja priča je Ane Dobrice iz Vrbovca “Lutajući gradom”, drugo mjesto osvojio je Nenad Dragaš iz Zagreba za priču “Put svile”. Treće mjesto pripalo je Ivani Galić Šoštarić iz Zagreba za priču “Dva godišnja doba”.

Prvo troje nagrađeno je novčanim nagradama u iznosu 1.200 kuna za pobjedničku priču, 800 za drugoplasiranu te 500 kuna za trećeplasiranu priču. O najboljima je odlučio tročlani žiri : Goran Gerovac, Željko Mavretić i prof. Jasenka Staničić. Ove godine u konkurenciji su bile 93 priče, od kojih 91 iz svih dijelova Hrvatske. A na natječaj su stigle i kratke iz Bosne i Hercegovine i Slovenije.

Inače, ovo je 13. po redu nagrada “Zlatko Tomičić”. Nagrađenima je sinoć čestitao i zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić.