Pravoslavni vjernici slave Božić; u Karlovac stigao i predsjednik Republike

KARLOVAC – Ni karlovački pravoslavni vjernici nisu imali bijeli Božić, ali zato im je već drugu godinu za redom u posjet došao predsjednik Republike Ivo Josipović. U Karlovcu u crkvi svetog Nikole okupljenim je vjernicima čestitao Božić. U kratkom govoru posebno je istaknuo kako je simbolika Božića očituje u novoj nadi.

– Želim da ovaj Božić bude novi dan nade, za sve one koji pate, i one koji su siromašni. Nova nada potrebna je i za sve one koji nemaju još svog doma, za sve one koji se tek trebaju vratiti u svoje domove. Želim da ovo bude dan prijateljstva i ljubavi među svim ljudima, bez obzira na vjeru, bez obzira na naciju, rekao je predsjednik Josipović čestitajući Božić pravoslavnim vjernicima.

Zahvalu povodom predsjednikova dolaska odaslao je episkop Gornjokarlovački Gerasim. Protojerej srpske pravoslavne crkve i paroh u Karlovcu Slaviša Simaković u božićnoj poruci govorio je o duhovnoj krizi u svijetu te o novoj radosti koju Božić uvijek iznova unosi među ljude.

Župan Karlovačke županije Ivan Vučić u svojoj čestitki pravoslavnim vjernicima naglasio je kako je u Karlovcu oduvijek bilo važno zajedništvo pravoslavnih i katoličkih vjernika. Nakon božićne liturgije u prostorima Crkvene općine za predsjednika Republike, crkvene velikodostojnike i ostale goste organizirano je svečano druženje.

pravoslavni_bozic_2

pravoslavni_bozic_3