Šteta na krovu dvorane ETŠ-a “teška” 1,2 milijuna kuna

KARLOVAC – Umjesto popravka, čini se, sportska dvorana Ekonomsko turističke škole još će neko vrijeme biti zatvorena za potrebe brojnih učenika, rekreativaca i sportaša, ako se ubrzo ne krene u sanaciju. Tako barem tvrdi Karlovčanin Davor Petračić, koji je kao ovlašteni inženjer na zahtjev ravnateljice karlovačke srednje škole napravio hitnu procjenu štete na krovu.

O ponudi izvođača ovisi hoće li cijena biti viša ili niža, smatra Petračić, ali upozorava da ukoliko će se čekati unedogled šteta će samo biti veća. Najveći problem u cijeloj priči je, ističe, Zakon o javnoj nabavi. Petračić, naime, smatra kako je upravo taj Zakon krivac za propast brojnih tvrtki u Hrvatskoj. “Zločinac”, kako ga još naziva, jer ne omogućava pravilno tržišno nadmetanje. Nakon što je ponudio svoje mišljenje Petračić smatra kako je sad red na političarima da oni riješe taj problem.

Podsjetimo, dvorana je zatvorena početkom prosinca kada je pala velika količina snijega i kada je zaprijetilo urušavanje krova. Tada se aktualizirala i činjenica da otkako je dvorana otvorena krov procuruje na nekoliko mjesta.