KABA

O aktivizmu u Gimnaziji

KARLOVAC – Udruga za kreativni razvoj Domaći ove godine nastavlja s provođenjem projekta Mladi – aktivizam – mediji. Prva radionica o aktivnom građanstvu i građanskoj participaciji krenula je danas u maloj školi Gimnazije Karlovac.

Ovim radionicama naastavljaju se medijske i aktivističke djelatnosti Udruge Domaći, kojima se želi informirati mlade ljude o mogućnostima aktivnog uključivanja građana u život zajednice, odnosno komunikaciju sa lokalnom samoupravom i javnim institucijama. Jedan od ciljeva je uključivanje mladih u rad javnih i nezavisnih medija.

Po završetku dvodnevne radionice, koju vodi Manuela Kasunić iz udruge KA- Matrix, u petak s početkom u 17 sati u Mikrokinu Gimnazije bit će održano predavanje o direktnoj demokraciji i direktnoj akciji, te načinima pokretanja novih inicijativa u zajednici. Osim toga bit će održano predavanje o društvenim mrežama i kako iste koristiti za građanski aktivizam.

Drugi dio radionica biti će vezan uz aktivističko radijsko i internet novinarstvo. Projekt se provodi zahvaljujući potpori Ministarstva socijalne politike i mladih.