KABA

Prvi ovogodišnji snijeg nije stvorio nikakve probleme

KARLOVAC – Prvi ovogodišnji snijeg nije iznenadio zimsku službu. Doduše nije pao u tolikim količinama kao što je to bilo u prosincu, već je jedva zabijelio naš grad. Ceste su čiste i prohodne, a u prometu nema zastoja i poteškoća. No dežurne službe su na terenu od 7 sati ujutro, kazao nam je direktor Čistoće, Ivan Polović.

Jači snijeg očekuje se tek u noćnim satima, kada bi ga prema procjenama trebalo napadati od 10 do 30 centimetara. No dežurne službe imaju na raspolaganju 18 do 20 ralica koje su, istiće Polović, ispravne i spremne. Snijeg u prosincu iznenadio je dežurne službe, a naši sugrađani zamjerali su im što su prometnice u većem dijelu ostale neočišćene. Direktor Čistoće Polović, kaže s pravom su prigovarali, no u kratko vrijeme pala je ogromna količina snijega, a temperatura ispod -5, otežala je čišćenje. Sada prognoze nisu takve već je temperatura do -2, što ne ometa u održavanju prometnica prohodnima.

No i vozačima savjet, zimska oprema je obavezna, a prohodnost cesta ne znači da moraju biti čiste skoz do asfalta. Stoga ne zamjerajte im što su ceste bijele, već pojačajte oprez.