Sve službe na terenu, ali snijeg stvara probleme

 

KAROVAC – Snijeg koji neumorno pada još od sinoć prouzročio je probleme, iako su sve službe na terenu, nisu stigle očistiti sve što je palo. Iz Čistoće, te Cesta Karlovac pozivaju na oprez i strpljenje. Sve glavne prometnice učestalo se čiste, dok najviše problema ipak ima u udaljenijim mjestima.

Dok su mnogi nezadovoljni brzinom i kvalitetom čišćenja prometnica, nadležne službe kažu kako čine sve što je u njihovoj moći kako bi omogućili nesmetan prolazak vozila. Koliko uspješno, prosudit će svatko za sebe, ipak potrebno je mnogo razumjevanja, jer snijeg je pao u doista velikim količinama i nije prestao padati tijekom većeg dijela dana.

Zimska služba Čistoće tijekom jučerašnjeg dana bila je u drugom stupnju pripravnosti, no u večernjim satima prešli su na treći stupanj pripravnosti, što podrazumijeva uklanjanje snijega sa prometnica vozilima i strojevima s ralicama u čemu sudjeluje 21 vozilo sa ralicom.

Ceste Karlovac brinu o 2.186 kilometara cesta, a u pogonu je od sinoć čak 50 ekipa. Cijela županija pod njihovom je nadležnosti, kao i dio Sisačko – moslavačke i Zagrebačke županije. Najgore je bilo u Slunju i Ogulinu gdje je palo najviše snijega, no problemi su se stvorili zbog kontinuiranih padalina.

Ceste trećeg prioriteta su na zadnjem mjestu, kaže ravnatelj Cesta Karlovac Darko Marković, ali dodaje da će svim cestama proći ralice što prije bude moguće. Srećom, ovaj put ralice se nisu kvarile, što je olakšalo ionako težak posao radnicima.

Glavnina snijega ipak je iz nas, doznajemo od dežurnog prognostičara Državnog hidrometeorološkog zavoda. Snijeg je moguć u srijedu, te noći s četvrtka na petak, no ipak ne u ovolikim količinama. Odnosno do petka je moguće još samo 20-ak centimetara snijega, naravno nakon što prestanu današnje padaline.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/snijeg_ka_140113/*{/rokbox}