Alenu Kristoviću nagrada “Josip Glavač”

KARLOVAC – Karlovčanin Alen Kristović dobitnik je godišnje nagrade „Josip Glavač” kao zaslužni potrošač grada Karlovca za 2012. Nagradu za potrošače dodjeljuje Udruga za zaštitu prava potrošača Korana, a nagrada i novčana nagrada u iznosu 500 kn Kristoviću će biti dodijeljena na prvom redovnom zasjedanju Skupštine Udruge „KORANA”

Nagrada Josip Glavač ime je dobila po Karlovčaninu koji je rođen u Hrvatskom Zagorju, a kojeg je nakon završetka Vojne akademije put doveo do Karlovca.
Usprkos bolesti, Glavač je tijekom mirovine bio uključen u implemantaciju pokreta za zaštitu potrošača u Karlovačkoj županiji, a posebice u gradu Karlovcu. Jedan je od osnivača Udruge za zaštitu potrošača Karlovačke županije „KORANA”, gdje je prihvatio dužnost koordinatora za odnose s regionalnom i lokalnom upravom i samoupravom.

Radu u Udruzi je posvetio svo svoje vrijeme koje je imao uz liječenje. Stan je pretvorio u „administrativni ured” za zaštitu potrošača, gdje je izrađivao sve potrebne dokumente za rad Udruge. Bio je kreator svih projekata koje je Udruga provodila. Značajniji projekt mu je „Djeca kao potrošači” koji je prihvaćen na natječaju Grada Karlovca 2011. godine, ali ga nažalost nije uspio provesti, jer je zbog teške bolesti 29. lipnja 2011. preminuo.
U dvije godine koliko se angažirao teško bolestan na radu za opće društveno dobro ugradio je sva svoja znanja i sposobnosti u temelje razvoja pokreta za zaštitu potrošača u Karlovcu i Karlovačkoj županiji, te Godišnja nagrada zaslužnom potrošaču, u sjećanje da djelo i osobu gospodina Glavača, dobitnika prvog priznanja „zaslužni potrošač”, nosi njegovo ime.