Što je sa Studijom zaštite okoliša?

KARLOVAC – Čelnici grada Karlovca ne slažu se u poptunosti sa projektom Hrvatskih željeznica kojim bi između ostalog bio obnovljen željeznički kolodvor u Karlovcu, ali i izgrađen dio pruge Karlovac – Mostanje – Belaj. Naime radi se o vrijednom krajoliku koji je potrebno zaštiti, te se postavlja pitanje hoće li biti učinjena Studija zaštite okoliša.

Stajalište u Novom centru, koje jučer uopće nije spomenuto prilikom predstavljanja projekta vrijednog milijardu eura, a tiče se rekonstrukcije i nadogradnje željezničke pruge između Hrvatskog Leskovca i Karlovca, te Goljaka i Skradnika, u potpunosti je investicija Hrvatskih željeznica, kaže zamjenik gradonačelnika Dubravko Delić. Grad Karlovac u nekoliko je navrata slao dopise HŽ-u, a ono što znaju u ovom trenutku je kako je izvođač radova bio u problemima.

Ne slažu se u gradu u potpunosti niti sa prugom koja bi trebala prolaziti Karlovcem, točnije kroz Mostanje do Belaja. Naime nije učinjena Studija zaštite okoliša, a to je aspekt koji se obavezno mora sagledati.

Novi projekti Hrvatskih željeznica obuhvaćaju i obnovu karlovačkog željezničkog kolodvora, a pri tome zbog gospodarske, kulturne, te povijesne uloge ove zgrade, treba biti oprezan, smatra Delić.