KABA

Josipdol: U mjesec dana troškovi čišćenja snijega veći od prošlogodišnjih!

JOSIPDOL – Početkom ove godine područje općine Josipdol zadesile su vremenske nepogode, najprije snježne, potom poplave, da bi opet u veljači padao dugotrajni i obilni snjeg. U prošloj godini ukupni troškovi za čišćenje snjega iznosili su 258.243,42 kn za cijelu 2012. godinu, a samo za sijećanj 2013. godine troškovi čišćenja cesta popeli su se na 271.651,66 kn od planiranih 320.000 kn, stoji u priopćenju načelnika općine, Zlatka Mihaljevića.

Općina Josipdol u nadležnosti ima oko 62 km nerazvrstanih cesta koje su mahom sljepe ceste te je potrebno povratno čišćenje. Uz to su i sva parkirališta, javne površine, groblja i nogostupi u nadležnosti općine.

Za cijele zime bilo je niz poziva sumještana, primjedbi na čišćenje, nekad utemeljenih, a nekad i pristranih. Putem informacija iz centra 112 unatoč obilnom snjegu, najmanje pritužbi bilo je sa Josipdolskog područja, kaže Mihaljević te nadodaje kako je bilo i nekoliko prijava vlasnika okolnih parcela za odlaganje snjega na njihove parcele, ali nemoguće je očistiti javne površine za dobrobit svih sumještana, a da se snjeg ne odloži izvan javnih površina.

Sve ovo utjecati će na proračun i potrebit je rebalans na 1. sjednici Općinskog vijeća zbog ogromnih troškova zimskog održavanja koji poprima oblik elementarne nepogode. Ovakvo stanje, visine snjega i sužene prometnice direktno su utijecale da nije bilo moguće odvoženje komunalnog otpada na širem području općine u ovim uvijetima, javlja Mihaljević.

{rokbox album=|myalbum|}images/stories/vijesti/josipdol_snijeg/*{/rokbox}

omicron